fredag 7 maj 2010

Helgvandringen uppskjuten...

Jaha, här sitter vi hemma fortfarande och planerar helgens utflykt (i den här farten så kommer vi aldrig att komma iväg). Hela dagen igår shoppade vi och på kvällen planerade vi utflykten. So far so good. Tills imorse. Vi la oss jättesent igår och vaknade jättetidigt, med andra ord så var vi aströtta. Men vi tänkte inte det hindra oss minsann. Det som däremot hindrade oss var Mathias ryggsäck, med andra ord Mathias :S. Som vanlig så kan han inte bestämma sig och började vela angående valet av ryggsäck. Men jag klandrar honom inte, han kommer trots allt att bära mycket mer vikt än mig och det är därför viktigare att han har en awesome ryggsäck. Så vi knatade iväg till (gissa!) Naturkompaniet (surprise  surprise) och kom hem med inte bara en till, utan TVÅ till ryggsäckar till Mathias (utöver den han redan hade hemma).

Mathias med sina tre ryggsäckar :S

Dessutom så passade vi såklart på att handla lite andra grejer som vi igår kväll insåg att vi behövde. Tips till alla vandrare: provpacka ett antal gånger, det är skittråkigt, men nödvändigt! Heeeela dan har Mathias provat och provat och provat sina tre ryggsäckar för att slutligen bestämma sig för den ryggsäcken han hade köpt från början. Han verkade nöjd (läs: jag var sååå glad att jag kunde gråta). Men sen så upptäckte vi ett ödesdigert fel på den dyra och fina ryggsäcken: avbärarbältet gnisslade som en motherf****r! Så då gjorde vi som en helt normal människa i dagens samhälle gör och tar till det tunga artilleriet: Internet. Vi kollade recensioner för att se om det brukar gnissla och i så fall om det lär gnissla under hela vandringen. Till vår förfäran så upptäckte vi att många hade haft samma problem! Då var vi med andra ord tillbaka på ruta ett... :(. Men då, som ett mirakel så uppenbarade sig lösningen. Varifrån kom detta mirakel frågar ni er. Internet såklart! Lösningen var i vilket fall som helst ett smörjmedel till avbärarbältet som kom med ryggsäcken. Detta smörjmedel såg vi samma dag som Mathias köpte sin första ryggsäck men brydde oss inte så mycket om det (man kan tycka att vi bara var korkade som inte fattade med detsamma vad det var till för, men vi ser det gärna som en skänk från ovan). Så här ser det ut insmort:

Mathias använde allt på en gång, tyckte att det var lika bra (även på platser där det inte behövdes)


Mathias med pannlampa på huvudet eftersom vårt lyse i rummet (skriver rummet eftersom vi faktiskt bara har ett rum, om man räknar bort vår walk-in closet där faktiskt en hel person kan stå!) är jättesvagt

Så nu när vi har det lilla problemet löst så ska vi nu, kl 22.58 börja planera minivandringen i helgen. Jag vågar inte säga att vi kommer iväg till 100 %, i morgon kanske det dyker upp något annat "smärre" problem som vi måste ta itu med. Men vi håller tummarna :D

2 kommentarer:

~daydreamer~ sa...

Jag får erkänna att synen av de ryggsäckarna hade fått mig att "trilla" ut genom ett fönster för att ställa in vandringen ;-)

Unknown sa...

Hahahaha!