fredag 18 juni 2010

Mother nature - go f yourself!

Det är officiellt: moder natur fuckar med oss. Idag blev det kallare än nånsin. Folket som bor här säger att kylan har hållit i sig ovanligt länge. Moder natur och fröken ur är i maskopi med varandra. Och det går inte att lura dem heller. Vi försökte lura moder natur med att påstå att vi skulle gå tillbaka. Hon var för smart för det så hon fick det att blåsa och regna ännu mer. På samma sätt försöker man lura fröken ur, man gissar att klockan är mer än vad man egentligen tror, men då ser hon till att klockan är ännu mer. Igår vandrade vi från stugan och allt var frid och fröjd. Okej väder, okej terräng. Sen inatt så började det att blåsa, och vi snackar nästan storm (lätt överdrivet), men det blåste så mycket att våra överkroppar lutade i ca 10 grader för att stå emot vinden. Dessutom så regnade det, snöade och haglade. Inte det optimala vädret. Men när vi vaknade så valde vi ändå att fortsätta. Trots att vi hade frusit och det hade regnat in i tältet (pga blåsten så kom yttertältet mot innertältet). Efter några kilometer så var vi så frusna och upptäckte att regnet gick igenom vindjackan och efter mycket velande så vände vi tillbaka. Att komma till stugan var som att komma till himmelriket (dit varken fröken ur eller moder natur kan komma åt oss - suckers!). Nä, men helt ärligt så var inte vädret anledningen till att vi kom tillbaka - det var prinsessbröllopet. Så nu ska vi slappa här i några dagar. Sen får vi se hur vi gör. Vi hinner troligtvis inte slutföra gröna bandet så vi funderar på att ta oss fram delvis med buss. Men jag ska inte ljuga, tankar på att åka hem är inte långt ifrån. Det lilla lägenheten lockar väldigt mycket just nu.

5 kommentarer:

Felix sa...

Ni gjorde det rätt, tycker jag!
Man ska inte missa princessas böllop!
Vi hörs

Monica sa...

Hade gjort detsamma! Läste att det varit jordskred och översvämmningar i Åre i förrgår, alltså inte långt ifrån där ni skulle ha gått om det nu är någon tröst.... Vad jag menar är att ni ska fortsätta att lyssna på eran intuition. Sköt om er!

Unknown sa...

Det hade aldrig regnat in i en Haglöfs-jacka! :)

Nämen, shit. Fy fan :( Vilken otur ni haft med vädret... bah. Lycka till med resten iaf.

Unknown sa...

Har kollat på bröllopet. Jag fällde t.o.m. en tår när PRINS Daniel gjorde det. Jag är hemsk, fast visserligen gråter jag åt allt - jag behöver bara kolla på en återförening på Spårlöst (utan att känna till historien bakom) så bölar jag hejdlöst.

Men angående våra jackor så ska de hålla tätt - det finns inget bättre än Gore-tex, men tyvärr så är det inget supermaterial, dvs det klarar inte vad som helst. Hur går allt borta i England? :)

Anonym sa...

Kämpa på!!! Ni är superduktiga! Lägenheten försvinner inte än på ett tag, den står o väntar på er i juli och augusti också! *pepp pepp* Hoppas bara ni får bättre väder så förutsättningarna blir något bättre för er. Jag hejjar för fullt här hemifrån. Sköt om er, gå inte vilse och ät inte snö som blivit gul! puss o kärlek // Soffis