måndag 10 maj 2010

Den som kommer på hur vi kan slippa telefonköer för all framtid kommer att bli rik och göra hela världen lycklig!

Först vill jag bara påpeka att jag inte har en aning om varför inläggen ser så konstiga ut när vi bloggar från mobilen. Hoppar man ner en rad så verkar radavståndet ändras automatiskt av någon mystisk anledning. Vi kommer inte att ändra det nu, eftersom vi kommer att blogga från mobilen hela sommaren och får leva med att det ser konstigt ut helt enkelt. Dessutom kan det ibland bli märkliga bilder... Det är så att när man skriver ett e-mail (det är så vi får göra med mobil) så kan man inte se bilderna, man ser bara vad de heter (mycket användbart :S). Det var meningen att lägga upp en bild på hunden men istället fick ni bara se mig och bakdelen på hunden. Man kan göra värre misstag. Här får ni i alla fall se en ordentlig bild på hunden:


Han ser så rolig ut bredvid Mathias :). Han tryckte så så nära honom han kunde komma, sen så satt han bara där. Folk som gick förbi trodde att han tillhörde oss och blev kanske till och med lite irriterade på att vi lät "vår" hund springa lös och sniffa på alla förbipasserande människor.

För att komma till dagens ämne: våra skador. Mathias har fortfarande ont i ryggen och jag i knäet. Visserligen är det inte ovanligt att Mathias rygg gör ont. Han brukar vakna en gång per natt av ryggont, får resa på sig tills det blir bättre och sen kan han lägga sig igen. Kanske blir bättre på vandringen; han får i alla fall sova på ett hårt underlag - det hjälper väl mot ryggont? Mitt knä har inte blivit så mycket bättre heller. Har suttit halva dan i telefon för att få tag på någon som kan kolla det och säga vad jag ska göra för att fixa det. Jag kan inte säga att jag inte har lärt mig en del saker under väntans gång. Bland annat så lärde jag mig att Capio Citykliniken har en genomsnittlig väntetid på ca 30 minuter. Jag lärde mig också att man måste vänta ca 2 veckor för att få träffa en allmänläkare/sjukgymnast/ortoped/knäspecialist. Dessutom fick jag lära mig rankingen bland läkare, till exempel så är en knäspecialist högre rankad än en ortoped; kan vara bra att veta. Till slut så googlade jag sjukgymnaster och hittade några som heter Lundagymnasterna. De hade en telefontid på 20 sekunder och en väntetid hos sjukgymnasterna på en dag. Så alla som behöver en sjukgymnast (och bor i/runt Lund) så rekommenderar jag dem starkt! Trevlig personal som INTE fick en att känna sig som en idiot som ringer och slösar bort deras tid - betyg än så länge: 9 av 10. Sen får vi se vad sjukgymnasten säger. Är det goda nyheter så kommer de att få det högsta betyget! Det återstår att se...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas knäet blir bättre snart och inte ställer till några bekymmer på långfärden. Hur ska ni nu göra med all torkad mat undrar jag? vad ska ni äta istället? /Soffan

Unknown sa...

Vi (alltså Mathias) torkar vår egen mat! Sen får vi se till att äta upp oss när vi väl har tillgång till någon restaurang!

~daydreamer~ sa...

Gumman bara så du vet, det enda sättet att komma snabbt till vilket möte det än gäller så ska du 1.GNÄLLA! Kom ihåg, du håller på att DÖ av smärta/värk/annan åkomma, på andra sida luren 2.Säg att efter ett visst datum är det OMÖJLIGT för dig att komma du ska åka bort/flytta/stänga av din egen respirator/whatever! Pussar och lycka till nästa gång!

Unknown sa...

Bra, då vet jag vad jag ska göra när jag väl kommer fram :P