Det var första gången jag fiskade och såg horngädda, det är en väldigt fin fisk som kämpar hårt. Så visst kan det kännas lite tungt att avliva dom, men när vi ändå äter fisk så känns det bättre att själv stå för den delen än att låta någon annan göra det. Man kommer närmare fisken och får förhoppningsvis lite mer uppskattning för maten.
Så det var med glädjande min jag vägde fiskarna och såg att de i snitt vägde 250 g efter rensning. Här blir det mycket mat tänkte jag.
Rensade och klara för tillagning.
Den nya raw food kosten?
Så med snabba tag stekte jag till några fiskar och magen kurrade fint vid tanken på smörstekt fisk. Så gissa om att vi blev besvikna när den smörstekta fisken hade en gummikänsla över sig i konsistensen! Så den goda fiskelyckan blev nu till en olycka, då vi står med frysen full av fisk som vi inte tycker om. Dock har jag hört att rökt horngädda ska vara en riktigt delikatess, samt att det borde gå att göra dom till fiskbullar. Så än är hoppet inte ute, men det kunde ha sett ljusare ut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar